Pagina's

zaterdag 24 juli 2010

Lemoncurd












Lemoncurd

Ingrediƫnten:

  • 3 citroenen (sap en zest)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 110 gram ongezouten boter
  • 3 losgeklopte eieren
  • 1 uitgekookte jampot


Laat de boter au bain marie smelten.

Doe de suiker, de citroensap- en zest erbij en klop met een garde.

Doe nu beetje bij beetje het ei erbij en blijf kloppen.

Na een tijdje zal je merken dat de curd indikt. Wanneer dik genoeg overgieten in de pot. Dekselerop en af laten koelen.

Lekker door griekse yoghurt of op een geroosterde witte boterham.

Mijn recept is ook gepubliceerd op de website van BBC Good Food!
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/685636/lemoncurd


1 opmerking:

  1. Wat leuk een recept op je blog! En het lijkt me lekker ook. Winkels zijn nu dicht:-) Wordt volgende week. Heerlijk in Griekse Yoghurt. Meteen even vakantiegevoel vasthouden. Meer!!!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen