Pagina's

zaterdag 24 juli 2010

Limoen risotto met gegrilde garnalen



Limoen risotto met gegrilde garnalen





Ingrediƫnten:
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
  • 2 bosuitjes (fijn gesneden)
  • olijfolie
  • 200 gram risottorijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • sap en zest van 1 limoen
  • 3 eetlepels sour creme
  • 10 garnalen





Bak de knoflook en bosuitjes in de olie zacht aan.
Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee tot het glazig ziet.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg steeds wat vocht toe als het vorige is opgenomen door de rijst.
Blijf roeren. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten
Voeg de limoen (sap en zest) en sour creme toe. Peper en zout.



Gril de garnalen in de grilpan met wat olijfolie, peper en zout en serveer met de risotto

Dit recept is afkomstig van de website van BBC GoodFood

1 opmerking:

  1. Hey Jes,

    Zocht weer eens naar dit recept.
    Stomtoevallig kom ik nu op jouw profiel uit.
    Grappig. Kus, Dustin.

    BeantwoordenVerwijderen